به مناسبت سالگرد رحلت امام خمینی (ره) ده ها نفراز دانشگاهیان عاشق امام به حرم مطهر امام خمینی(ره)تحت عنوان اردوی راهیان آفتاب برگزار شد.
به گزارش روز چهارشنبه دیمه نیوز، صبح امروز در آستانه سالگرد عروج ملکوتی روح خدا و با همت دفتر فرهنگ اسلامی واحد فیروزکوه، ده ها نفر از اساتید، دانشجویان و پرسنل واحد فیروزکوه جهت زیارت بارگاه ملکوتی و نورانی حضرت امام خمینی(ره) در قالب اردوی راهیان آفتاب اعزام شدند.
در این اردوی یک روزه اعضای فعال کانون های فرهنگی دانشجویی از کانون های نشریات دانشجویی و شعر و ادب فارسی نیز حضور داشتند و در پایان این اردو نیز دانشگاهیان واحد فیروزکوه ضمن زیارت بارگاه منور و تجدید میثاق با آرمان های امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی از موزه آثار امام نیز دیدن به عمل آوردند.
مهری سالاریه سرپرست دفتر فرهنگ اسلامی واحد فیروزکوه در این زمینه به دیمه نیوز گفت: یکی از مهمترین وظایف فرهنگی دانشگاه ها آشنا کردن نسل جوان با آرمانهای انقلاب و بخصوص حضرت امام خمینی(ره) است که در همین راستا اردوهایی از این قبیل می تواندبسیار موثر و مفید باشد.
وی آسیب جدی نسل حاضر را در غفلت از ارزش های انقلابی نسل اول دانست و توضیح داد: باید با کار شبانه روزی عقب افتادگی ها را در این زمینه جبران کرد.
پایان خبر/
با حضور نماینده نهاد مقام معظم رهبری و اساتید نخبه فرهنگی واحد فیروزکوه هم اندیشی با موضوع بررسی راهکارهای ارتقای سطح فرهنگ دانشگاهی در مجتمع فرهنگی چالوس برگزار شد.
به گزارش خبرنگاردانشجویی، با حضور حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا سراج نماینده نهاد مقام معظم رهبری در واحد های شرق استان تهران و جمعی از اساتید برجسته و نخبگان فرهنگی واحد فیروزکوه ، سومین جلسه هم اندیشی فرهنگی تحت عنوان : بررسی راه کارهای ارتقای سطح فرهنگ دانشگاهیان در مرکز فرهنگی چالوس دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد .
دراین هم اندیشی دوروزه ، طی سه نوبت اساتید به ارائه راه کارها و پیشنهادات فرهنگی پرداختند و نهایتا موارد مطرح شده مورد جمع بندی و نتیجه گیری قرار گرفت .
دکترمرتضی ، دبیر برگزاری هم اندیشی اساتید و مدیر گروه معارف واحد فیروزکوه طی مصاحبه ای اختصاصی گفت : وجود و بکارگیری شبکه های مجازی و فرگیرشدن آن دربین جوانان ضمن مزایای فراوانی که دارد آسیب های اجتماعی خطر ناکی را نیز به وجود آورده است که مهم ترین آن ها گسست فرهنگی و ایجاد لایه های فساد در بین جوانان ایران اسلامی می باشد .
این استاد برجسته فرهنگی غفلت از اسیب های شبکه های اجتماعی را غیر قابل جبران دانسته و تاکید کردند متاسفانه در طی این سالیان اخیر بی توجهی به ورود و ظهور پدیده شبکه های اجتماعی باعث شده است تا برخی بی اخلاقی های اجتماعی و معضلات وابسته به آن رشد چشمگیری داشته باشد .
ایشان مهمترین راه کارهای ارائه شده در هم اندیشی اساتید را خلاصه در آموزش و آگاهی بخشی به جوانان و خانواده های آنها در رابطه با استفاده صحیح از این پدیده غیر قابل انکار دانست .
همچنین حجت الاسلام حاج ابراهیم سراج ، نماینده نهاد مقام معظم رهبری در واحد های شرق استان تهران ، استفاده از شبکه های اجتماعی را در راستای فعالیت های فرهنگی و آگاهی بخشی به جوانان بهترین راه کار مقابله با جنبه های منفی و معضلات دانست و از مسئولین فرهنگی خواست تا با مدیریت فضای مجازی و انتشار مفاهیم اخلاقی و دینی از این فضا به عنوان یک فرصت برای ارتباط با جوانان دانشجو استفاده کنند . ایشان اشنایی مدیران فرهنگی را با این فضا های مجازی از ضروریات دانستند .
مهدی سالاریه ، سرپرست دفتر فرهنگ اسلامی نیز در پایان از مجموعه اساتید حاضر و سایر افراد صاحب نظر در عرصه فرهنگ خواستند تا ضمن تداوم کارشناسی در حوزه هایی که مطرح شده است راه کارهایی علمی و مبتنی بر واقعیت و اجرا را به دبیر خانه هم اندیشی ارائه نموده و با اجرای طرح های پژوهشی فرهنگی در موضوعات مرتبط کار کارشناسی دقیق را چاشنی مطالبی کنند که در این جلسات مطرح شده است .
ایشان بخشی از بودجه فرهنگی را در خصوص تحقیق و پژوهش فرهنگی و شناخت معضلات و چالش های پیرامون ارائه کرده و گفتند : الحمدا... با برنامه ریزی هایی که انجام شده هم اکنون بودجه بسیار مناسبی برای این امر درنظر گرفته شده است که شایسته است اساتید علاقه مند با همت مضاعف از این فرصت عالی استفاده بهینه کنند و دست کمک مجموعه فرهنگی دانشگاه به سمت شما عزیزان همواره دراز می باشد .
این هم اندیشی فرهنگی که در مجموعه فرهنگی تفریحی چالوس که مربوط به سمای استان مازندران می باشد در فضایی مملو از امید به تحولات مثبت اینده پس از دو روز بحث و تبادل نظر به پایان رسید .
پایان خبر/
تهران- ایرنا- در سالروز حماسه فتح خرمشهر با حضور مسؤولان محلی فیروزکوهی و بسیجیان، صبحگاه مشترک نیروهای نظامی و انتظامی در محل مزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه برگزار شد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، همزمان با سوم خرداد ماه سالروز عملیات بزرگ بیت المقدس و حماسه فتح خرمشهر با حضور فرماندار، مسؤولان محلی فیروزکوهی، خانواده های شهدا، رزمندگان، جانبازان و ایثارگران و بسیجیان، صبحگاه مشترک نیروهای نظامی و انتظامی در محل مزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه برگزار شد.
امام جمعه شهرستان فیروزکوه در این مراسم اظهارکرد: فتح خرمشهر فتح الفتوح دوران دفاع مقدس و برگ زرینی در تاریخ معاصر ایران اسلامی است.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالله اسماعیلی افزود: در این عملیات بیش از 19 هزار عراقی اسیر، 16 هزار تن از آنان کشته، 60 هواپیما، سه فروند هلی کوپتر و 418 دستگاه تانک دشمن منهدم و 56 دستگاه انواع خودروهای آنها به غنیمت گرفته شد که بخشی از دستاوردهای این حماسه عظیم است.
وی بیان کرد: درس بزرگ سوم خرداد دشمن شناسی و شناخت اهداف و نیّات پلید دشمنان است که امروز به روحیه ایثار و شهادت طلبی ملت بزرگ ایران هجمه کرده اند.
حجت الاسلام اسماعیلی تصریح کرد: برگزاری مراسم صبحگاه مشترک در محل دانشگاه، به معنای آن است که امروز دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی ما یک هدف و استراتژی مشترک را دنبال می کنند که همان دشمن شناسی است.
وی با اشاره به سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری در جمع دانش آموختگان دانشگاه افسری امام حسین(ع) که به خیال خام جنگ نیابتی از سوی برخی سران سفیه منطقه اشاره داشتند، هشدار داد: ما پیرو حضرت سیدالشهدا(ع) و شیعه امام علی(ع) هستیم و در مقابل ناتوی فرهنگی دشمنان و حتی در صورت افروخته شدن آتش جنگ در کشور تا آخرین قطره خون خود خواهیم ایستاد.
این مراسم با ذکر مولودی خوانی و مدیحه سرایی، اجرای موزیک و سرود از سوی گروه موزیک آکسان، تجلیل از خانواده های شهدا و ایثارگران و تجلیل از رزمندگان فیروزکوهی حاضر در عملیات غرور آفرین بیت المقدس و فتح خرمشهر ادامه یافت.
شهرستان فیروزکوه میزبان دو تن از شهدای گلگون کفن گمنام هشت سال دفاع مقدس است که در محل دانشگاه آزاد اسلامی این شهر مدفون هستند.
در سی و سومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی نشست صمیمی امام جمعه، نماینده مجلس، فرماندار و جمعی از مسئولین شهرستانی با هیات رئیسه واحد فیروزکوه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، صبح امروز به مناسبت سی و سومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی ، با حضور حجت الاسلام اسماعیلی امام جمعه ، مشهدی عباسی نماینده مردم فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی ، مهری فرماندار ، دکتر ایمانی رئیس آموزش و پرورش و جمعی از مسئولین و مدیران ادارات شهرستان نشست صمیمی با ریاست و هیات رئیسه واحد فیروزکوه برگزارشد.
دراین مراسم ابتدا حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلی امام جمعه شهرستان فیروزکوه ضمن تبریک ایام اعیاد ماه شعبان به خصوص میلاد مسعود حضرت ابوالفضل (ع) و گرامیداشت سی وسومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت : انصافا خدمات ارزنده این دانشگاه برهیچ کس پوشیده نیست .
وی تربیت نسل جوان و آماده سازی نیروهای متخصص در جهت پیشرفت و توسعه کشور اسلامی ایران را کار بزرگی دانست که فقط از عهده دانشگاه آزاد اسلامی برآمده است .
در ادامه آقای دکتر مشهدی عباسی نماینده مردم فیروزکوه و دماوند در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: انصافا توسعه رشته های تحصیلی گام بزرگی بود که در واحد فیروزکوه توسط ریاست این واحد حجت الاسلام دکتر رستمی برداشته شد و این واحد دانشگاهی را در سطح یکی از بهترین واحد های دانشگاهی کشور قرار داد .
وی مجوعه مجلس شورای اسلامی را همسو با اهداف کلان دانشگاه آزاد اسلامی دانست و ابراز امیدواری کرد که در اینده اخبار بسیار خوبی از مجموعه دانشگاه شنیده شود .
همچنین مهری فرماندار شهرستان فیروزکوه نیز با تشکر از مدیریت توانمند واحد فیروزکوه تاکید کرد: قطعا توسعه و پیشرفت شهرستان فیروزکوه منوط به توسعه این واحد دانشگاهی بوده و خواهد بود .
وی تاکید کرد: هرگونه کمکی که برای پیشبرد اهداف کلان دانشگاه از ناحیه فرمانداری لازم باشد دریغ نخواهد شد و مجموعه مدیریتی شهرستان نیز مدافع تمام و کمال دانشگاه آزاد اسلامی هستند و خواهند بود .
در ادامه نیز حجت الاسلام والمسلمین دکتر رستمی ریاست واحد فیروزکوه به ارائه گزارش از روند فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه پرداخت و گفت : واحد فیروزکوه از28 اردیبهشت 64 با 45 دانشجو کارخود را در یک مدرسه استیجاری آغاز کرد و اکنون با بیش از 7000 دانشجو در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری جزو واحد های بسیار بزرگ در کشور به حساب می آبد.
وی تصویب 19 رشته کارشناسی ارشد، 3 رشته دکتری و 4 رشته کارشناسی را قدم مهمی برای توسعه علمی این واحد درسال 93 دانست و ابراز امیدواری کرد؛ تا مهرماه تعداد رشته های این واحد اضافه شود .
حجت الاسلام رستمی خاطرنشان کرد: تشکیل شهردانایی یکی دیگر از اقدامهای ارزشمند پیش روست که کارهای مطالعاتی آن انجام شده است .
دکتر رستمی در بعد کلان نقش دانشگاه آزاد اسلامی را در کنترل خروج مغزها و ثروت ملی این کشور ارزنده دانست و توضیح داد که طبق آمار وزارت علوم بیش بار بیش از 56 درصد تحصیلات تکملی اکنون بردوش دانشگاه آزاد اسلامی و تولید 20 درصد از مقالات علمی نیز در این دانشگاه اتفاق افتاده است .
وی تاکید کرد: نقش دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان در توسعه علم و دانش کشور کاملا مشهود و بی بدیل است .
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه خاطرنشان کرد: کارآفرینی، تربیت نیروی جوان متخصص برای توسعه کشور ، جلوگیری از خروج ارز ازکشور و دهها خدمت ارزنده دیگر این دانشگاه بدون اتکا به بودجه دولتی و نفتی حاصل زحمت مدیرانی است که در سخت ترین شرایط کشور این مجموعه را راهبری کرده اند تا به ساحل آرامش کنونی برسد .
وی در خاتمه از مجموعه مدیران شهرستانی بخصوص امام جمعه و نماینده مجلس و فرماندار خواست تا کمک کنند در رشد کمی و کیفی این دانشگاه تسریع به وجود بیاید .
این مراسم با توضیحات معاونین اداری مالی و آموزشی واحد فیروزکوه ادامه یافت و نهایتا با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر در مسجد سیدالشهد(ع) دانشگاه به پایان رسید .
پایان خبر/
با حضورجمع کثیری از نمازگزاران جمعه مراسم سی و سومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در مصلی نمازجمعه شهرستان فیروزکوه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بسیج اساتید انشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، در روزسوم شعبان ، میلاد سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) ، با حضور صدها نفراز مومنین و نمازگزاران جمعه ، مراسم سی وسومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در مسجد جمع شهرستان فیروزکوه ، مصلی نمازجمعه این شهرستان با شکوه هرچه تمام تر برگزارشد .
دراین مراسم که حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلی و جمعی از مسئولین شهرستانی نیز حضورداشتند ، ابتدا قرائت قرآن بصورت جمع خوانی توسط جمعی از پرسنل این واحد و نمازگزاران جمعه انجام شد . سپس یکی از مداحان اهل بیت عصمت و طهارات (ع) در وصف میلاد امام حسین (ع) و برادر گرامیشان حضرا عباس (ع) ، شعرخوانی و مدیحه سرایی نمودند و در ادامه نیز حجت الاسلام دکتر رستمی ریاست واحد فیروزکوه به بیان نکات با اهمیتی درخصوص خدمات دانشگاه آزاد اسلامی برای نمازگزاران جمعه پرداختند .
حجت الاسلام دکتر رستمی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه بخصوص میلاد امام حسین (ع) و گرامی داشت 31 اردیبهشت سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی و 28 اردیبهشت سالروز تاسیس واحد فیروزکوه ، توضیح دادند ، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان ، توانسته است بدون اتکا به بودجه نفت ، ضمن ایجاد 40 هزار فرصت شغلی ، بیش از یک میلیون هفتصد هزار فارغ التحصیل ، از میلیارد ها دلار خروج ارز از کشور جلوگیری کرده ، به قول مقام معظم رهبری واقعا امیدی باشد برای سیل مشتاقان به تحصیلات تکمیلی برای کشور .
ایشان این دانشگاه مردمی اسلامی را یک دانشگاه انقلابی و در خط ولایت توصیف کردند که توانسته است با تولید علم و دانش کشور را از واردات متخصصین و خروج مغز ها و استعداد ها بیمه نماید .
ریاست واحد فیروزکوه دستاوردهای علمی ، فرهنگی و پژوهشی این دانشگاه را برای کشور برشمردند و توضیح دادند ، این خدمات اگر قرار بود توسط دانشگاه های دولتی ارائه شود قطعا بارمالی بسیار سنگینی ایجاد می کرد که براوردن آن از عهده دولت خارج بود لیکن با اتکا به مردم و حمایت های الهی تاکنون توانسته ایم مسیر توسعه علمی و پژوهشی و فرهنگی را با موفقیت پیش ببریم .
دکتر رستمی موفقیت های ارزنده دانشگاه آزاد اسلامی را مرهون برکت کمک نقدی حضرت امام (ره) درسال 61 و دعای خیر ایشان و همچنین مدیریت حاکم بر مجموعه دانشگاه و نهایتا حمایت های مردمی دانستند و از مردم و مسئولین خواستند حمایت های خودرا از این مجموعه حفظ کنند .
در خطبه های نمازجمعه نیز ، حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلی امام جمعه شهرستان فیروزکوه ، ضمن تقدیر از خدمات ارزنده دانشگاه آزاد اسلامی و مجموعه این دانشگاه در شهرستان فیروزکوه گفت : انصافا خدمات این دانشگاه به جامعه اسلامی ایران عزیزمان وصف ناپذیر است .
امام جمعه فیروزکوه ادامه داد ، دانشگاه آزاد اسلامی مجموعه ای است که توانسته بدون اتکا به بودجه نفتی ، بزرگترین دستاوردهای علمی ، پژوهشی و فرهنگی را برای کشور ایجاد کند . انسان سازی یک تکلیف الهی است که دانشگاه آزاد اسلامی دراین عرصه موفق بوده است .
ایشان از مدیریت دانشگاه در واحد فیروزکوه تقدیر و تشکر کردند و افزودند انصافا در دورانی که حجت السلام والمسلمین دکتر رستمی مسئولیت واحد فیروزکوه را پذیرفته اند توسعه بسیار خوبی از لحاظ رشته های جدید و کارهای علمی ، فرهنگی و پژوهشی ایجاد شده است که آینده بسیار روشن و امیدوار کننده ای را برای کشور و منطقه رقم زده است .
امام جمعه فیروزکوه نیز از مسئولین کشوری و شهرستانی خواستند تا با حمایت های عملی از این دانشگاه مردمی به توصیه حضرت امام (ره) درخصوص دانشگاه آزاد اسلامی عمل کنند .
لازم به توضیح است که در حین برگزاری این مراسم برشورهایی در خصوص عملکرد واحد فیروزکوه دربین نمازگزارن جمعه توزیع گردید .
پایان خبر/
به گزارش خبرنگار بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، حجت الاسلام ابراهیم طاهری؛
* افراط و تفریط در عقل و نقل
و اما آن چه به بحث معرفت شناسی مربوط است ، مساله « عقل گرائی » به شکل « افراطی » آن است .
در مورد عقل برخی تفریط کردند و برخی افراط . آنها که تفریط کردند ( اخباریها ) عقل را از قداست انداختند و از حوزه برهان و اندیشه بیرون راندند و شاید این اصطلاح که فلان مطلب ،
« عقلی است ، دینی نیست » از اینجا نشات گرفته باشد وگرنه یک اصولی که با عقل و نقل ، همپای هم حرکت می کند نمی گوید این مطلب عقلی است نه دینی .
در طرف مقابل گروهی قرار دارند که افراط کردند و عقل را آنچنان بالا بردند که نیاز بشر به شریعت را انکار کردند این گروه عقل را برای اداره امور بشر « کافی » می دانند و معتقدند که عقل می تواند تمام نیازهای بشر را تامین کند .
* طرح دو سوال
مثلا اگر کسی معیل ( عیال وار ) است ، تامین زندگی آنان بر او شرعا واجب است . این شخص اگر زمین و آب به اندازه کافی داشته باشد و دست به کشاورزی نزند و زندگی خانواده را تامین نکند ، آیا در قیامت معذب هست یا نه ؟ آری معذب است . آیا این شخص می تواند احتجاج کند که : خدایا ! در هیچ آیه و روایتی نگفتی که من چگونه کشاورزی کنم ؟! نه ، نمی تواند . زیرا خداوند می گوید به وسیله وحی ( که رسول بیرونی من است ) گفتم چه گروهی واجب النفقه تو هستند و به وسیله عقل ( که رسول درونی من است ) گفتم چگونه کشاورزی کن ؛ این هم سخن من بود . در اینجا چرا عقوبت این شخص عقلا جایز است ؟ چون بر خلاف « شرع » عمل کرده است .
درباره دولتمردان هم مساله از همین قرار است . آیا دولتمردان می توانند در قیامت احتجاج کنند که : خدایا ! تو هیچ آیه و روایتی نازل نکردی که ایران را با کشاورزی اداره کنیم یا با دامداری و یا با صنعت ؟ و اگر بخواهیم با کشاورزی اداره کنیم ، آیه ای نازل نکردی که آبها را با سد خاکی مهار کنیم یا با سد بتنی ؟ هیچ روایتی نیامده که طول تاج سد چقدر باشد ؟ عرض آن چقدر باشد ؟ و ... آیا می توانند این گونه احتجاج کنند ؟ نه ، نمی توانند .
* بیان نورانی حضرت امیر ( ع )
زیرا پاسخ آنان این است که آن چه را علم گفته ، رسول من است ، برهان من است . این از غرر روایات حضرت امیر علیه اسلام است که : « العقل شرع من داخل و الشرع عقل من خارج » شرع ، عقل بیرونی است و عقل ، شرع درونی . چیزی که خدا با آن احتجاج می کند و مردم هم با آن احتجاج می کنند می شود « رسول الله » .
به هر حال ، عقل به همان معنای حکمت و کلامش ، علم ، به همان معنای تجربه و شناختش ، یا واجب شناسند یا مقدمه واجب ، یا حرام شناسند یا مقدمه حرام . پس این گونه نیست که دین عهده دار جزئیات نباشد .
چنانکه « معتقدین به کفایت عقل » مطرح می کنند ، در حالی که این یک شبهه بیش نیست .
* منشاء شبهه جزئی و کلی
به بیان دیگر منشاء شبهه جزئی و کلی ، خلاصه کردند « شریعت در نقل » است . اینها شریعت را تکه تکه کردند و گفتند : نقل ، منشاء شریعت است و عقل خارج از شریعت . پس بر این مبنا گفتند که : شریعت ، عهده دار بیان « کلیات » است و زندگی با جزئیات اداره می شود که بر عهده عقل می باشد . پس شریعت نمی تواند زندگی را اداره کند ! بر این پندار باطل» طرح جدایی « دین » از حکومت را مطرح می کنند .
اینان عقلی را که خداوند سبحان در وجودشان نهادینه کرده و به منزله آیه قرآن و روایت معصوم است و « حجت خداوند » است را ، نادیده گرفته اند . بیان ذلک این که : انسان چند گونه زندگی روزمره دارد و در چند طبقه با جزئیات در ارتباط است .
شارع مقدس این مراتب را بررسی کرده و برای هر طبقه از جزئیات ، ابزار خاص آن را قرار داده است . به عبارت بهتر و کاملتر ، « دین چیزی از جزئیات و کلیات را فرو گذار نکرده است » . تبیان لکل شی .
* مراتب عقل
- عقل عموم مردم یا « عقل متعارف » .
- عقل خواص مردم یا زمامداران و مسئولین یا « عقل کارشناسانه »
- عقل فراتر از « متعارف » و « کارشناسانه » می شود « عقل اجتهادی »
* مرتبه اول « عقل »
مرتبه اول عقل ، عقل عموم مردم است . توده مردم که اهل تقلیدند ، باید کلیاتی را که از فقها دریافت کرده اند ، بر زندگی روزمره خود تطبیق کنند . تطبیق کلی بر جزیی ، عقل می طلبد ، لذا تا انسان « عاقل » نباشد ، « مکلف » نیست .
پس عموم مردم نیاز عقلی دارند که مشکل روزمره آنان را حل کند ، یعنی برنامه های روزانه خویش را با فتوای رساله های عملیه هماهنگ سازد و آنها را زیر مجموعه آن فتوای کلی قرار دهد . این تطبیق کلی بر جزئی ، یک « عقل متعارف » نیاز دارد که اگر کسی فاقد این نصاب از عقل باشد ، مکلف نیست . لذا در کنار شرط قدرت و بلوغ ، شرط « عقل » را نیز ذکر کرده اند .
به عبارت دیگر ، فتوای رساله های عملیه ، خود به نوعی « کلی » است و لذا تطبیق آن بر وظیفه فلان مکلف معین ، در فلان زمان معین و فلان مکان معین بر عهده « عقل مکلف » است . این جزئیات در فتوای مراجع ذکر نمی شود . مثلا در شرع آمده است « روزه اگر زیان داشته باشد ، حرام است . »
اما تطبیق این بر وضعیت فلان مکلف بر « عهده خود اوست » اوست که باید ( یا از راه کسب نظر « پزشک » و یا از راه « علم وجدانی » خودش ) تشخیص دهد آیا روزه برای او زیان دارد یا ندارد ؟ حال اگر تشخیص داده شد که روزه برایش ضرر دارد ، این تشخیص « حجت » است و هر آن چه حجت شرعی بود ، « سخن دین است » پس ، از این جهت که برای تطبیق کلی بر جزئی ابزاری وجود دارد ، کلیات دین بی خاصیت و بدون استفاده نیستند و از این جهت که همین ابزار تطبیق ، « هدیه خداوند » است و تشخیص آن « حجت » است .
بنابراین معلوم می شود که مطابقت سازی کلی بر جزئی نیز « دینی » است ، همان گونه که کلیات ، دینی است . پس این گونه نیست که دین نتواند زندگی روزمره مردم را اداره کند .
بخواست خدای متعال در مباحث آینده در بخش « نقش فقه و فقاهت » مفصل خواهیم گفت که
« دین همه چیز را بیان فرمود » و بصورت قاطع می گوئیم : اندیشه سکولاریسم از اعتبار ساقط است .
پایان/
ادامه دارد ...
حجت الاسلام ابراهیم طاهری: استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه و امام جماعت مسجد جامع این شهر.
استاد دانشگاه پیام نور واحد فیروزکوه گفت: بشر با تمام عقل و علم و دانش خود بی نیاز از پیامبر و امام نیست.
نگارمن که به مکتب نرفت و خط ننوشت
بـه غمـزه مسـئله آمـوز صـد مـدرس شـد
به گزارش دیمه نیوز، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم طاهری؛ اکثر پیامبران الهی برای اشراف و برتری بر آفاق و انفس، مجهز به ( خارق العادتی ) بنام معجزه بوده اند و همواره خداوند سبحان آنان را بر صاحبان فنّ برتری داده است نظیر برتری طبابت حضرت عیسی (ع) بر طبیبان وقت و ابطال سحر و جادو بر دسیسه گران قوم بنی اسرائیل توسط حضرت موسی (ع) و در نهایت پیامبر رحمت حضرت ختمی مرتبت (ص) زمانی به پیامبری مبعوث می شود که بشر در حال مسافرت به کرات و تسخیر بلندای آسمان و ژرفنای اقیانوس و نفوذ در ذرّات عالم است. یقیناً معجزه او می بایست برتری خود را از این نوع بداند و طرحی نو در اندازد که بر همه آفاق و انفس رجحان داشته باشد.
به قول حضرت سعدی:
چنان عزم در تیه غربت براند
که بر صدره، جبرئیل ازو بازماند
معجزه او نه از نوع معجزه حضرت عیسی (ع) نه از نوع معجزه حضرت موسی (ع) بلکه معجزه او ” علم ” ، ” دانش “، ” قلم “خواندن و نوشتن است.
و این همان معجزه ای است که بر همه دانایان و دانشمندان اعم از متقدمین و متأخرین رجحان دارد. چنانکه حضرت سعدی آورده است:
چو عزمش بر آهیخت شمشیر بیم
به معـجز مـیـان قمر زد دو نیم
ادیب امیر معزی شاعر مدیحه سرای اوایل قرن ششم در خصوص برتری این وجود مقدس و آئین نورانی او بر همه ادیان گذشته ضمن تصدیق دیگر پیامبران و عدم ایجاد شبهه در خاتمیت او در اذهان بهانه جویان در طول تاریخ گفته است:
ورچه آمد مصطفی بعد از همه پیغمبران
قدر او افزون تر است از قدر هر پیغمبری
انسان عصر تکنولوژی با تمام دستاوردهای بشری اعم از علمی، حسی، تجربی و امثال ذالک نتوانسته است خود را بی نیاز از وحی و پیامبر بداند. ناکارآمدی علوم از اقتصاد گرفته تا فرهنگ و ادب همواره انسان امروزی را در رنج و زحمت گرفتار نموده است. از باب نمونه وجود ننگین ” حق وتو ” و سیاست یک بام و دو هوای سردمداران سازمانهای باصطلاح حقوق بشر و مظلومیت ملتهای بی پناه مصادق بارز نیاز بشر به وجود پیامبر است. بشر با تمام عقل و علم و دانش خود بی نیاز از پیامبر و امام نیست. اگر می توانست بدون وجود پیامبر و امام مشکلات خود را حل نماید لزومی نداشت مؤمنین در دعای شریف ” افتتاح ” به پیشگاه خداوند رحیم چنین شکایت برند:
” اللّهّم اِنّا نشکوا اِلیکَ فَقد نبیّنا (ص) وَ غَیبَهَ وَ لیّنا و اِمامنا و کَثرَهَ عَدُوّنا وَ قِلَّهَ عَدَدِنا وَ شِدَّهَ الفِتَنِ بِنا وَ تَظاهُرَ الزّمانِ عَلَینا …”
و چه حکیمانه سروده است حضرت مولانا:
خواند مُزَّمّل نبی را زین سبب
که برون آی از گلیم ای بوالهرب
سر مکش اندر گلیم و رو مپوش
که جهان جسمیست سرگردان تو هوش
هین قم الیل که شمعی ای همام
شمع اندر شب بود اندر قیام
بی فروغت روز روشن هم شب است
بی پناهت شیر اسیر ارنب است
خیز بنگر کاروان ره زده
هر طرف غولیست کشتیبان شده
حضرت حافظ:
سخن عشق نه آن است که آید به زبان
ساقیا می ده و کوتاه کن این گفت و شنفت
پایان/
نویسنده: حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم طاهری استاد دانشگاه های آزاد و پیام نور واحد فیروزکوه و امام جماعت مسجد جامع این شهر
با حضور بیش از 70 نفر معتکف دانشگاهی مراسم روحانی اعتکاف درمسجد حضرت سیدالشهدا(ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در حال برگزاری است که نسبت به سال گذشته رشدی 50 درصدی داشته است.
به گزارش عصر دوشنبه دیمه نیوز، همزمان با مساجد سراسر ایران اسلامی به مناسبت ایام رجبیه و ایام البیض، مراسم اعتکاف در مسجد حضرت سیدالشهدا(ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه نیز با حضور خیل عظیم عاشقان دانشگاهی درحال برگزاری است.
بر اساس این گزارش، تعداد 71 نفر از دانشگاهیان خواهر و برادر در این همایش الهی ثبت نام و حضور یافته اند تا این فرصت را برای عاشقانه ترین ارتباط با معبود یگانه خود در 3 روز و 3 شب ایجاد کنند.
خانم اسفندیار کارشناس امور فرهنگی خواهران واحد فیروزکوه در این زمینه به دیمه نیوز گفت: تعداد 10 نفر از معتکفین را برادران دانشگاهی تشکیل داده اند که با توجه به محدودیت فضای مسجد دانشگاه در مسجد جامع شهرستان فیروزکوه معتکف شده اند و بقیه از خواهران دانشگاهی هستند که همگی در مسجد سید الشهدا (ع) واحد فیروزکوه میهمان خداوند مهربان هستند.
وی افزود: با هماهنگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، امسال میزبان یک مبلغه از حوزه علیه قم هستیم که در طول ایام اعتکاف به توضیح و تشریح احکام و اصول عقاید و مذهب پرداخته و دانشجویان می توانند سؤالات شرعی و اعتقادی خود را در قالب حلقه های معرفتی و جلسات پرسش و پاسخ بپرسند؛ همچنین برای انجام مراسمات مذهبی نیز از حضور یکی از مداحان خواهر توانمند شهرستان استفاده شده است.
این کارشناس امور فرهنگی ادامه داد: نمازهای جماعت در سه نوبت اقامه و امسال طرح ختم قرآن و صلوات نیز از برنامه های جمعی اعتکاف خواهران دانشگاهی بوده که از استقبال بسیار خوبی برخوردار بوده است.
وی تصریح کرد: امسال تعداد معتکفان به نسبت سال گذشته با رشد 50 درصدی مواجه بوده است و ان شاء الله طی ساعات باقی مانده تا اذان مغرب و در روز آخر اعتکاف اعمال نیمه ماه رجب و ام داوود نیز برگزار خواهد شد.
لازم به توضیح است که برنامه پایانی مراسم اعتکاف دانشگاهیان حضور در مزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه است که تا ساعاتی دیگر برگزار خواهد شد.
پایان خبر/
معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی نباید در دانشگاه ها مغفول بماند و دانشجویان و اساتید باید در آن مشارکت فعال داشته باشند.
به گزارش روز جمعه دیمه نیوز، حجت الاسلام علی عسگری در مراسم جشن باشکوه ولادت حضرت علی(ع) و گرامیداشت روز استاد در سالن آمفی تئاتر شهید آوینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه با اشاره به شأن و شخصیت آیت الله شهید مطهری اظهارکرد: آن استاد و معلم فرهیخته چهره مسؤولی بود که شانه هایش بار امانت بود و زبانش گویا کلام حق، گذشته را به خوبی تحلیل و آینده را با معیارهای برگرفته از اسلام ناب در فکر، زبان و قلمش به زیبایی تصویر می کرد.
وی گفت: شهید مطهری از چهره های فاضل و صالح صاحب عملی بود که با آثار گرانسنگ خود همواره جامعه را به سوی خدا دلالت می دهد.
معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: مهمترین مشخصه ها و ویژگی های شهید بزرگوار این بود که معلمی بزرگ و آزاد اندیش بود، هیچ گاه اسیر طمع دنیا نشد، آزاد زیست و راه آزادی معنوی را با شهادت کسب کرد.
وی تصریح کرد: بر این اساس کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی نباید در دانشگاه ها مغفول بماند و دانشجویان و اساتید باید در آن مشارکت فعال داشته باشند.
حجت الاسلام عسگری با بیان اینکه آزاد اندیشی لازمه ذاتی جوانان است، تاکید کرد: امنیتی کردن دانشگاه ها نه در شأن نظام اسلامی و نه مطلوب نظام است.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی فکر می کنند می توانند جوانان را با رفتارهای امنیتی و فشار مهار کنند و باید گفت این بعضی ها زیاده از حد دلواپسی و دلسوزی دارند.
معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: بدترین عمل در دین مبین اسلام تظاهر و ریا است که امروز امان جامعه را بریده و آن را به اضمحلال می کشاند.
وی خاطرنشان کرد: این هنر شهید مطهری بود که توانست در محیط دانشگاهی که برای دین گریزی تاسیس شده بود، همه را به پای انقلاب بکشاند که دلیل اصلی آن نوآوری و جدید خواهی بود که در دین به وجود آورد.
** دانشگاه ها نقش خطیری در تحقق اقتصاد دانش بنیان دارند
حجت الاسلام عسگری در ادامه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر تامین حداقل 50 درصد تولید ناخالص ملی از محل اقتصاد دانش بنیان تا پایان سال 1404 افزود: در این راستا مجلس شورای اسلامی و دانشگاه ها نقشی خطیر دارند.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس باید توسعه تحصیلات تکمیلی با نیازسنجی، نگاه به دانشگاه کارآفرین و ماموریت گرا و اقتصاد دانش بنیان مطمح نظر باشد.
معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی در خاتمه با بیان اینکه مسؤولیت اصلی دانشگاه تولید علم است، تاکید کرد: دانشگاه باشگاه سیاسی نیست و در موضوع انتخابات به نفع هیچ کس موضع گیری نخواهد کرد.
پایان خبر/
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: بسیاری از نمایندگان درگیر مسائل شهری و شهرستانی هستند و برای تحقق استانی شدن نمایندگان، شوراها باید در مسائل مختلف ورود پیدا کنند.
حمیدرضا مشهدیعباسی نماینده دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی در مراسم جشن باشکوه ولادت حضرت علی(ع) و گرامیداشت روز استاد در سالن آمفی تئاتر شهید آوینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه با اشاره به طرح استانی شدن نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: کلیات این طرح تصویب شده و منتظر هستیم تا جزئیات آن مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه طرح استانی شدن نمایندگان مجلس با تقویت شوراهای شهر و روستا محقق میشود، گفت: اکنون بسیاری از نمایندگان مجلس درگیر مسائل شهری و شهرستانی هستند و برای تحقق این طرح، شوراها باید در مسائل مختلف نظیر آموزش و پرورش، فرهنگ، بهداشت و درمان و ... ورود پیدا کنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وقتی که شوراهای شهر و روستا جایگاه فعلی نمایندگان مجلس را بگیرند، آنوقت نمایندگان میتوانند در سطح بالایی به قانونگذاری بپردازند.
مشهدیعباسی با بیان اینکه در تمام کشورهای پیشرفته سنا وجود دارد، تصریح کرد: اگر سیاستهای کشورمان براساس سنا نیست، باید شبه سنایی به وجود بیاوریم؛ یعنی مجلس کار سنا و شوراها کار مجلس فعلی را انجام دهد و پیگیر مطالبات مردم در مسائل مختلف باشد.
وی با اشاره به اینکه در صورت تصویب این طرح قطعاً دماوند و فیروزکوه نماینده خواهند داشت، گفت: به عنوان مثال کسانی که در استان تهران کاندید میشوند باید حداقل 20 تا 25 درصد آرا را در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه به دست بیاورند و بقیه آرا متعلق به شهرستانهای دیگر استان تهران باشد.
نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه در مجلس با بیان اینکه برای تصویب نهایی این طرح وقت زیادی وجود دارد، خاطرنشان کرد: باید جزئیات طرح در کمیسیونهای تخصصی بررسی شود و همچنین شورای نگهبان نیز طرح را پس از تصویب، تأیید یا رد کند.
پایان خبر/